TEMPAT MENARIK UNTUK SHOPPING DI KOREA

8:03 PG



Tadi saya ada terbaca artikel mengenai tips untuk membeli - belah di Korea dan juga dalam artikel tu tunjuk tempat - tempat menarik yang kita boleh membeli belah disana. Pada mereka yang bakal melancong ke korea, saya akan tunjukkan sikit info yang saya dapat dari artikel tersebut khusus untuk mereka yang kaki shopping.





ok, tempat pertama yang saya akan tunjukkan adalah untuk mereka yang berjimat ketika di korea


1. Bupyeong Underground Shopping Mall

Merupakan tempat shopping di Stesen Bupyeong dan ianya merupakan tempat yang terkenal di korea. Mereka jual pelbagai jenis barang daripada kasut,baju dan lain - lain, dan tempat ni mmg akan crowded semasa hari cuti dan mereka hanya menerima duit cash no credit card. Cara nak pergi ke stesen bupyeong kita perlu naik subway line no 1 dari Incheon to Bupyang Station. Waktu operasi adalah dari pukul 10 pagi ke 10 malam (Daily)


2. Express Bus Terminal Underground Shopping ( GANGNAM)

Tempat shopping ini berhampiran dengan stesen bupyeong dan tempat ini merupakan pusat beli belah yang murah, so ini sesuai dengan mereka yang berjimat ketika disana.







3. Dongdaemun Retail & Wholesale

Dongdaemun Retail & Wholesale merupakan tempat shopping yang dibuka pada waktu malam dan akan ditutup pada waktu pagi. Serupa macam danau la kan. huhu. Sesuai untuk yang kaki shopping dan kamu akan dapat harga murah jika beli borong. Jangan lepaskan peluang ini.


4. Garosu - gil 

Jalan Garosu sesuai untuk mereka yang kaya,sebab tempat ini untuk mereka yang branded. Selain itu, kedai - kedai di Road Garosu mempunyai butik yang stylish dan hipster cafe. Mereka yang pentingkan style wajib datang ke Road Garosu.


5. Cheongdam - dong Fashion Street 

Cheongdam ni tempat tinggal taemin shinee dengan naeun a pink ni. hehe. Cheonhdam - dong fashion street tempat beli belah yang menjual barang yang mempunyai brang yang terkenal seperti Louis Vitten, Channel , Burberry dan lain, Kiranya serupa dengan Pavillion. Setakat cuci mata boleh la kot, hehe


6. Munjeongdeong - Rodeo Street

Tempat shopping yang jual jenama pakaian dari jenama luar negara. Tapi yang best boleh dapat
diskaun 30% - 70%.


7. Apgujeong - Rodeo Street 

Apgujeong Street tempat yang popular untuk shopping dan tempat ini biasanya untuk mereka yang suka hangout. Tempat ni sama dengan Garosu Road.



8. Seokcho Flea Market 

Pada mereka yang suka barang preloved disini tempatnya dimana dari jual buku ke pakaian semua ada, Harganya pun murah.

9. Seoul Folk Market 

Seoul Folk Market adalah tempat yang sesuai untuk beli barang souvenir. Rugi kalau tak pergi tempat ni.


10. GwajangVintage Market

Gwajang Vintage Market menjual barang - barang vintage dari Jepun,United States dan United Kingdom.


11. Hongdae Market 

Hongdae Market tempat dimana mereka menjual barang - barang homemade.

Daehangno

Konkok University

Hongdae (Hongik University Area)
Ketiga - tiga tempat di atas merupakan recommendation tmpt yang boleh dilawat oleh anak - anak muda . Semuanya di university area. Jadi kita boleh jumpa barang - barang yang trend disana. 
(ayat berterabur)

Okay next tempat untuk mereka yang cari skincare yang sekarang ni di jual di malaysia seperi TONY MOLY atau LANEIGI boleh pergi sini,

Ewha women University Area

Myeongdong

Myeongdong
credit : http://www.havehalalwilltravel.com/blog/the-ultimate-guide-to-shopping-in-korea/

You Might Also Like

5 ulasan

  1. teringin sangat nak ke korea huhuhu InshaALLAH hihihi nice!

    BalasPadam
  2. lawanya baju2 diaaa >< jual tepi jalan pun lawa! nnti next time pegi korea nak shopping puas2!

    BalasPadam
  3. bl la dapt pi korea. teruja tgk smua gamabr ni

    BalasPadam

Instagram