CRUSH DIET

6:44 PG


안년하새요

Apa itu Crush Diet bagi pendapat korang semua ? 

Crush Diet bagi aku tetapkan kalori makanan untuk setiap hari dan jangan makan Karbohidrat macam Nasi,. Dan ianya merupakan cara yang cepat untuk turunkan berat badan , Contohnya dalam masa seminggu korang akan turun berat badan 10kg. Tapi Crush Diet ni agak susah nak buat sebab kena tahan lapar and aku bukan jenis senang tahan lapar,,kalau lapar sangat mula la badmood. 

Then aku search apa itu Crush Diet di google so ini lah dia 

'A crash diet is a method to lose weight really fast in a short period of time, by reducing the daily calorie intake to as low as 700 calories a day. This obviously is uncomfortable, but it offers the opportunity to lose 5 to 20 pounds within a few days.
The typical person trying a crash diet is someone who has to lose weight for something in a short period of time. It could be an upcoming party, date, wedding, or something similar.'
Crush Diet ada beberapa  jenis diet contohnya :
- Cabbage Soap Diet
- Boiled Egg Diet 
- Banana Diet
- Grapefruit Diet (dan macam - macam lagi)


Jadinya aku telah mula Boiled Egg Diet dalam hari ini,, hahah over,, bru hari ni rasa nak mati nok..aku lapar gila sekarang ni,, rasa nak pengsan namun aku akan kuatkan semangat aku. Fighting! tengok la jadi ke x dalam masa seminggu ni. hehheh
Aku makan 2 biji telur dalam setiap waktu makan ( pagi,tghri,malam)



Korean Diet/Kpop Diet
Apa itu Kpop Diet? Jawapannya sama je.. Ianya sama dengan Crush Diet, dyeorang kena restrict diet mereka. Then, mereka kena ambik diet serendah 800 kalori sehari, Jadi kebanyakan mereka akan mengamalkan Crush Diet bila mereka ingin promosi album mereka, That's why korang tgk kumpulan.
Girls Generation semuanya kering macam lidi, 




You Might Also Like

6 ulasan

  1. tapi diorang punya stamina bagus la dah la makan sikit , tapi kerja kuat hmmm

    BalasPadam
  2. huish, tak boleh beeha mcm ni kalau tak mkn nasi. Hehee. Tapi Beeha ada baca fakta ni, seeloknya nak turun badan seminggu hanya elok 1 kg je. Sebab kalau sampai seminggu boleh turun berkilo-kilo tak sesuai untuk badan. Macam mengejut sangat.

    BalasPadam
  3. salam. jemput join segmen bloglist saya. thanks :)
    http://iniblogke.blogspot.my/2016/02/iniblogke-mac16-bloglist.html#.VtYpg_l96M8

    BalasPadam
  4. hari-hari sy berazam nk diet. tp x diet2 pun. lol haha

    BalasPadam
  5. leya pun otw nak diet. apakan daya tak boleh tahan lapar

    BalasPadam
  6. dh try malam telur tiap hari.. tp jemu sungguh aih.. hihihih

    BalasPadam

Instagram