EGG BREAD : 계란 빵: GYERAN BBANG

6:12 PTG


Assalmualaikum pagi ini ada kesempatan nak update blog dan blogwalking sikit. Saya ada appointment dengan orang pukul 10 pagi so tak masuk opis la hari ini. Memandangkan ada kesempatan ni nak la update apa yang saya buat semalam.

Hari ini saya akan update resipi GYERAN BBANG maksudnya ROTI TELUR/EGG BREAD. GYERAN maksudnya TELUR dan BBANG adalah ROTI. Siapa2 yang pernah pergi ke korea dan pernah makan Roti Telur boleh la bagi feedback

yang ni hasil google ok

RESIPI

1. TEPUNG GANDUM                     1  CAWAN
2. SODA BIKARBONAT                  1  SUDU
3. MENTEGA                                    2  SUDU
4. TELUR                                           3  BIJI
5. MOZARELLA STICK                   1  BATANG
6. VANILLA EXTRACT                   1  SUDU KECIL
7. GULA                                             1  SUDU


CARA-CARA

1.MASUKKAN TEPUNG GANDUM,SODA BIKARBONAT,MENTEGA,TELUR (2 BIJI DAHULU) VANILLA EXTRACT DAN GULA. KACAU SEMUA HINGGA SEBATI

DAN MASUKKAN DALAM ADUNAN. KEMUDIAN PECAHKAN TELUR DI TENGA ADUNAN DAN POTONG MOZARELLA STICK LETAK DI TEPI TELUR BUAT MACAM TIANG SELEPAS ITU BAKAR DALAM 200 CELCIUS 15 MINIT,THEN SIAP.MUDAH KAN??

hasil dayah punya masakan




You Might Also Like

2 ulasan

Instagram